Media

Facebook Plan B Twitter Plan B

‘Ik wil er mijn eigen draai aan geven’

Leusden – De wegwijzer aan de Hamersveldseweg wijst nog naar restaurant De Reünie, maar sinds vorige week is in winkelcentrum De Biezenkamp een nieuw eetcafé gevestigd: Plan B.

 

,,De naam verwijst naar mijn voornaam”, vertelt eigenaar Bob van den Hengel (29), ,,maar ook naar een tweede periode. Plan A was De Reünie, na achttien jaar wil ik er een nieuwe draai aan geven. Mijn eigen draai.”

 

,,Toen de vorige eigenaar vroeg of ik het eetcafé wilde overnemen, twijfelde ik. Een eigen restaurant is een droom voor me, maar het moest wel echt mijn zaak worden.” Een week voor de opening loopt Van den Hengel trots door het vernieuwde eetcafé. Aan de muur hangen foto’s van zijn overgrootouders van, die als kruidenier en vlaaienbakker hun brood verdienden in Leusden en Amersfoort.

,,Het restaurant was wel echt aan vernieuwing toe. De keuken was oud, niet alles werkte meer optimaal. Het eens witte plafond was gelig geworden – doordat er jarenlang binnen is gerookt. Dat hebben we helemaal schoongemaakt.” In combinatie met de lichtgrijze muren zorgt dat ervoor dat het niet te donker is binnen, terwijl er nog steeds de sfeer van een bruin café hangt. ,,In De Reünie hoorden we soms van gasten dat ze de kaart niet meer goed lezen. Daar hebben we echt iets aan willen doen.”

 

De Leusdenaar wist al op jonge leeftijd dat in de horecawereld wilde gaan werken. ,,Toen ik twaalf was kwam ik hier weleens met mijn ouders eten. Ik ging dan aan de bar zitten en kijken hoe de gastheer bezig was. Daar werd ik verliefd op de horeca”, lacht hij. Nadat hij afstudeerde aan de hotelschool heeft Van den Hengel onder meer twee jaar als bedrijfsleider in De Reünie gewerkt.

 

De prijzen op het menu blijven vergeleken met De Reünie gelijk, maar de kwaliteit is hoger, volgens Van den Hengel. ,,We maken de frites nu bijvoorbeeld zelf. Ze komen als ongeschilde aardappels binnen en dan gaan wij er mee aan de slag.” De kaart is kleiner geworden, waardoor de koks in Plan B alles perfect kunnen bereiden. ,,Je kunt tegenwoordig niet inleveren op kwaliteit. We hopen op een restaurant waar gasten voor omrijden.”

 

Eetcafé Plan B is gevestigd aan De Biezenkamp 4d in Leusden.