Media

Facebook Plan B Twitter Plan B

Op bezoek bij Plan B

Bob van den Hengel: "Ik ben een dromenjager"

 

door Cees Leijenaar

Een bezoek aan Leusdens nieuwste eetcafe was een aangename bezigheid. Het gesprek dat wij hadden met eigenaar Bob van den Hengel verveelde nooit. Eigenlijk staat Plan B daar ook voor, het zal nooit vervelen.
 

Plan B
Waar voorheen de Reünie gevestigd was, vind je nu Eetcafe Plan B. Na eerst als bedrijfsleider in de Reünie gewerkt te hebben en 2 jaar in de horeca in Amsterdam ("daar heb ik een keiharde leerschool gehad", zei Bob) is van den Hengel op 17 april van dit jaar zijn eigen bedrijf begonnen. Op zijn dertigste verjaardag werden de deuren voor de eerste maal geopend.

De eigenaar van de Reünie zag in Bob een ideale opvolger. Bob hoefde over het voorstel niet lang na te denken en besloot om één van zijn dromen te laten uitkomen. "Ik ben een dromenjager", zei Bob bij de aanvang van ons gesprek.

Bob heeft direct zijn eigen indentiteit aan het bedrijf gegeven. De Reünie was donker en erg vol met tafeltjes. Bob heeft daar meer licht in gebracht en minder tafels in de zaak geplaatst. Dit werkt zeker sfeer verhogend. Sfeer, gezelligheid, deze kreten staan hoog in het vaandel van Plan B. Ook de keuken is flink onder handen genomen en voldoet aan alle hygiënische eisen.

Bob van den Hengel heeft gekozen voor een kleine kaart, zodat je snel een hapje kunt eten, maar ook lekker op je gemak uitgebreid kunt tafelen. De kaart biedt hiertoe vele mogelijkheden. "Lekker in een ongedwongen sfeer en voor een vriendelijke prijs", is het commentaar van de jonge ondernemer.

"Hoe is de naam Plan B tot stand gekomen?", vroegen wij aan Bob.
In Plan B komt mijn manier en denken van ondernemen te uiting. Bovendien na 18 jaar de Reünie was dit bedrijf toe aan een nieuw plan van ondernemen. Natuurlijk staat de B voor BOB.
 

Bob komt uit een Leusdense ondernemersfamilie
Bob van den Hengel heeft het ondernemen van huis uit meegekregen. Opa van den Hengel was in vroeger jaren bakker in Hamersveld (later Leusden). Vader Everard heeft later met zijn vrouw Agnes het bakkersbedrijf voortgezet. Ook zijn ooms en tantes: Truus en Ab, alsmede Gerda en Herman waren bekende Leusdense ondernemers.
 

Geen selectie
Vanaf de F-jeugd voetbalt Bob al bij Roda. Op dit moment speelt de Lange van den Hengel in het 3e elftal van Roda-zondag. Hij hoopt dit nog jaren vol te houden. “Helaas heb ik nooit de selectie gehaald”, zegt Bob met een knipoog en een glimlach.

In Eetcafe Plan B is ook een afgezonderde ruimte voor groepen. Wellicht een idee voor een teambuildingsuitje, of wedstrijd voorbespreking. Als je daar meer van wilt weten, kun je het best contact opnemen met Bob van den Hengel.
 

Waar vind je Eetcafe Plan B?
Eetcafe Plan B is gelegen aan de Biezenkamp 4D te Leusden. Telefoon 033-4951498. Bezoek ook eens de website: www.eetcafeplanb.nl Daar vind je veel informatie en kun je zelfs online een tafel reserveren. Eetcafe Plan B is zeker de moeite waard en is een aanwinst voor Leusden.