Media

Facebook Plan B Twitter Plan B

‘Plan B’ na 18 jaar eetcafe ‘Reunie’

Bob van den Hengel: "Als 12 jarig jochie zat ik hier al aan de bar."


Precies op de dag dat hij 30 werd, kwam de grote wens van Bob van den Hengel uit. Hij opende op 17 april de deuren van zijn eigen restaurant ‘Plan B’, de nieuwe naam voor het voormalig eetcafe de Reunie in winkelcentrum de Biezenkamp. Wie de nieuwe eetgelegenheid binnenstapt zal het direct opvallen dat de nieuwe eigenaar niet alles bij het oude heeft gelaten. Een radicale verbouwing heeft er niet plaatsgevonden. Toch ziet het geheel er lichter en ruimer uit. Opvallend zijn de grote historische foto’s van het oude Hamersveld op de fris geschilderde wanden.

 

Door Frits Breda

 

Eigenlijk lag het in de lijn der verwachting dat Bob, toen hij van de basisschool kwam, later bakker zou worden. Hij was immers de zoon van Everard en Agnes van den Hengel die een florerende bakkerswinkel hadden geopend in de Hamershof. Bovendien was opa van den Hengel ook bakker geweest met een nu verdwenen winkel aan de Hamersveldseweg. Na de Mavo ging Bob dan ook naar de Bakkersvakschool in Wageningen om later op een eenvoudige manier het bedrijf van zijn ouders voort te kunnen zetten. Na een half jaar opleiding nam hij echter voor zichzelf een besluit: “Ik ga de bakkerszaak niet overnemen”.

 

Vanaf het moment dat de Reunie in de Biezenkamp geopend werd kwam Bob regelmatig met zijn ouders in het eetcafe. Al op zijn twaalfde jaar was hij onder de indruk van de manier waarop de toenmalige eigenaar Lex Hulsenbeck het bedrijf leidde. “Het was er altijd gezellig omdat het een ontmoetingsplaats was van de Leusdenarendie van een drankje en een hapje hielden. Zoiets wilde ik later ook gaan doen”. Sinds die tijd is de ondernemende scholier altijd te vinden geweest in restaurants. Van bordenwasser tot keukenhulp en later in de bediening.Bob bleef al die tijd uikijken naar de kans om zijn eigen restaurant te beginnen. Hij slaagde voor de middelbare hotelschool en later voor de hogere hotelschool. Na een wereldreis van een jaar ging hij weer aan de slag, onder meer als manager in een Amsterdams restaurant. “Altijd had ik het gevoel dat ik het beter zou kunnen” zo motiveert Bob van den Hengel zijn stap om zelf een restaurant te beginnen.

 

De naam ‘Plan B’ is gekozen omdat het oorspronkelijke eetcafe er het eerst was en er nu een tweede versie start. “Het is ook wel een beetje ‘Plan Bob” aldus de glunderende ondernemer. Met Arjan Smal als chef, tot voor kort werkzaam in restaurant Liefferinks, kunnen gasten verzekerd zijn van smaakvolle, verse gerechten. “Het ambachtelijke heb ik van mijn ouders meegekregen” legt Bob uit. Niet alleen de frites worden in eigen keuken bereid, zelfs de koekjes en de chocolaatjes bij de koffie zijn zelf gemaakt.

 

Bob van den Hengel hoopt dat veel gasten de weg naar zijn nieuwe eetcafe zullen weten te vinden en dat de sfeer, zoals hij die kent vanuit zijn jongensjaren, weer terugkomt. Plan B is op dinsdag gesloten, de rest van de week gaan de deuren open om 17.00 uur. De keuken stopt om 22.00 uur, zondags een uurtje eerder. Meer informatie www.eetcafeplanb.nl.